Suplin toimii ja tukee uusperheitä – katsaus syksyn toimintaan vol. 1

Suplilaiset ovat palanneet kesälomilta ja syksyn toimintaa viritellään kuntoon. Suuri osa syksyn toiminnasta on ollut markkinoinnissa jo keväästä asti, mutta osa hakee vielä paikkaansa.

Haluaisin poimia syksyn toiminnasta yhden helmen samalla muistaen sen, että kaikki toiminta on yhtä arvokasta ja tärkeää. Olemme vuosien varrella tavanneet lukuisia uuspareja, joista toinen on muodostanut uusperheen leskeyden kautta. Nämä uusparit ovat kipeästi kaivanneet juuri heidän erityiskysymyksiinsä sopivaa kurssia tai vertaisryhmää, ja nyt sellainen pystytään viimein järjestämään.

Suomen Uusperheiden Liitto ry järjestääkin marraskuussa uusparisuhteen voimavaroihin keskittyvän viikonloppukurssin, ja se on räätälöity uuspareille, joilla on ala-ikäisiä lapsia ja joiden uusperhehistoriaan liittyy leskeys. Kurssi toteutetaan yhteistyössä Suomen nuoret lesket ry:n kanssa.

Kun uusperheessä on toinen tai kumpikin aikuisista on jäänyt leskeksi, voi olla hyvä tiedostaa ja pysähtyä pohtimaan mitä erityistä leskeys uusperheeseen ja uusparisuhteeseen tuo. Kun parisuhde päättyykin oman kumppanin kuolemaan, eikä eroon, voivat uusperheen haasteet olla hyvinkin erilaisia kuin ns. tavallisen uusperheen.

Biologiselle vanhemmalle esimerkiksi surevan lapsen erityistarpeet ovat tuttuja, mutta uusperheeseen tulleelle toiselle aikuiselle tilanne on useimmiten uusi, hämmentävä ja vaatii sopeutumista. Myös uuden kumppanin sukulaisten ja ystävien reaktiot voivat jännittää ja yllättää. Lasten tarpeiden huomioiminen ja hoitaminen voivat olla uusperhettä ja parisuhdetta yhdistävä tekijä.

Kurssiviikonlopun aikana on mahdollisuus jakaa omia kokemuksiaan tai vain kuunnella sellaisten pariskuntien tarinoita jotka ovat samassa tilanteessa. Yhteinen haaste ja ongelmien ja erityistarpeiden onnistunut ratkaiseminen yhdessä voivat lisätä yhteenkuuluvuuden tunnetta uusperheessä ja vahvistaa parisuhdetta. Lisäksi kurssilla etsitään jaksamiseen vanhempia uusperheen arjessa ja parisuhteen vahvistamiseen.

Viikonlopun aikana asioiden käsittelyn painopiste ei ole surussa ja leskeytymisessä vaan keskiössä on uusparisuhteen voimavarat. Lue lisää kurssista, mikäli aihe koskettaa sinua.

– Kirsi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.